Nyáron, frissen együnk minél több paradicsomot, majd zárjunk üvegbe jó sokat belőle télire. Ha valaki evett már kerti paradicsomot, tudja, a boltinak sem íze, sem vitamintartalma nincs.

Az alábbi recept nagyon egyszerű, így könnyen készíthetünk pácolt paradicsomot.

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsom
  • 1 szár kapor
  • 2-3 szegfűszeg
  • szegfűbors
  • babérlevél
  • ¼ csípőspaprika
  • víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • 1,5 csésze cukor
  • 1 evőkanál ecetsav

Elkészítés:

1.Mossuk meg a paradicsomokat. Szurkáljuk meg többször őket egy fogpiszkálóval.

2.Rakjuk le rétegesen egy nagy üvegben a paradicsomokat, a kaprot, a szegfűszeget, a szegfűborsot, a paprikát, a babérlevelet, és a borsot.

3. Töltsük fel az üveget meleg vízzel, majd hagyjuk kihűlni.

4.Töltsük ki a vizet az üvegből, adjuk hozzá a darabokra vágott fokhagymát, a sót, a cukrot, és az ecetsavat.

5.Forraljuk fel, töltsük vissza az üvegbe, majd tegyük rá a fedelét. Borítsuk le egy nagy abrosszal, vagy takaróval az üveget, és hagyjuk így 1-2 napig.

(Forrás: tudasfaja.com)

Oszd meg másokkal is ezt a hasznos tudást! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Fogpótlás állami támogatással? Létezik, csak kevesen tudnak róla!