Ebben az alapmasszában az a fantasztikus, hogy miután összegyúrtad, a hűtőbe téve akár napokig is eláll. Készíts dupla adagot, így bármikor összedobhatsz egy finom süteményt, ha gyorsan szükséged lesz rá.

Most kétféle változatát mutatjuk meg!

1.

Hozzávalók:

  • 50 gramm friss élesztő
  • ½ teáskanál só
  • 1 csésze tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 3,5 csésze liszt

2.

Hozzávalók:

  • 50 gramm cukor
  • 40 gramm vaj
  • 30 gramm zsiradék
  • 250 ml tej
  • 500 gramm liszt
  • 8 gramm szárított élesztő
  • ½ teáskanál só

Elkészítés:

1.morzsoljuk bele az élesztőt a tejbe, majd adjuk hozzá a sót, és a lisztet

2.adjuk hozzá a puha vajat, és keverjük jól el

3.adjuk hozzá a megszitált lisztet, és keverjük össze. Gyúrjunk belőle egy egységes, könnyű masszát. (A második variációhoz több a hozzávaló, itt egyszerre keverjük össze a zsiradékot, a vajat, és a tejet).

4.Tegyük a hűtőbe 1 órára minimum, de akár egy éjszakára is lehet. Ez idő alatt szépen fel fog nőni. Az alábbi képen látható massza 1,5 óra alatt nőtt fel ilyen szépre.

Ezt a masszát aztán bármihez használhatjuk akár pizzához, akár kalács, akár különböző töltött kiflik elkészítéséhez.

fForrás: tudasfaja.com)

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  A családom megőrül ezért az ínycsiklandó, gyors, nyári finomságért! Nekem is a kedvencem!