Ha valaki eléggé figyelmes a tömegben, akkor érdekes történeteket csíphet el a körülötte lévőktől. Vegyük például azt, amikor legutóbb megtudtam egy párról a koncert előtt, hogy hogyan jöttek össze. Mindketten egy banda zenéjére tomboltak, amikor valaki egymásnak lökte őket. Mondhatni szerelem volt első látásra.

De az is eléggé érdekesen hangzott, amikor egy fiatal lány éppen telefonon keresztül szakított a barátjával egy kávézó kellős közepén. Az okát nem nagyon értettem, de a fiú eléggé megbánthatta a hölgyeményt, mivel patakokban folytak a könnyei. Egy szerelemi történetnek nem lett happy end a vége.

Aztán ott volt az is, amikor az egyik iskolai rendezvényen a mellettem ülő házaspár plakát nyomtatásról beszélgetett. Pontosabban a Color nyomda csapatáról és azok szolgáltatásairól.

Mint kiderült, ez a cég 1996-ban alakult két egyéni vállalkozásból, ahol 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező ofszet nyomtatás technológiai eljárásokat ismerő szakemberek és nagy kreativitás fiatalok dolgoznak. Ez a két “csoport” összeállva egy teljes körű nyomdai szolgáltatást biztosít minden vevő számára.

Jelszavuk közé tartozik az, hogy nyomtatás rövid határidőn belül. Legyen szó színes vagy fekete-fehér, kis vagy nagy tételről, a Color nyomda minden esetben a legjobb minőséget nyújtja.

A beszélgetés főleg a plakát nyomtatás és egyéb lehetőségekre fókuszált. A weboldalon széles körű tájékoztatást adnak arról, hogy a plakát kiváló marketing eszköz a mai napig. Az online marketing világa nem szorította ki a plakátokat, inkább megduplázta a lehetőségeit. Gondoljunk csak bele, a digitális formátumokat a közösségi felületeken is ki lehet helyezni.

A legjobb plakátok egyszerre hívják fel a figyelmet, közvetítik az üzenetet és még informálják is a közönséget. A digitális technológiának hála kis példányszámban bármilyen plakátot el tud készíteni a Color nyomda, így a kreativitásnak semmi sem szab határt.

Típusait tekintve lehet papír poszter/plakát, óriásplakát, citylight plakát, fotóminőségű poszter/plakát. Alapanyaga esetében pedig beszélhetünk 90, 120,180 grammos matt papírról, 180 grammos fényes papírról, illetve 200 grammos fotópapírról.

Ahhoz, hogy az egyedi plakátunkat ez a cég elkészítse, szükségük van arra, hogy megadjuk a plakát méretét, típusát, alapanyagát, darabszámát és grafikai tervét.

Azt is megtudtam, hogy a kapcsolat menüpont alatt könnyen kérhetünk ajánlatot. Az ügyintézők 24 órán belül válaszolnak megkeresésünkre, de ha valamilyen oknál fogva ez nem lehetséges, akkor felveszik velünk a kapcsolatot további egyeztetés céljából.